Derfor skal du rengøre og afkalke din Moccamaster

En Moccamaster er skabt til at brygge perfekt kaffe i årevis.  Så hvorfor siger vi egentlig, at du skal huske at rengøre og afkalke den jævnligt?

Færdigbrygget filterkaffe består af 98,5 procent vand. Drikkevand indeholder kalk. Der er geografiske variationer i vandets kalkindhold. Det betyder, at vandet, der anvendes i kaffemaskinen, indeholder kalk. Det kan føre til kalkaflejringer, så kaffemaskinen ikke fungerer optimalt. 

Kalk- og magnesiumsalte i hårdt vand er grunden til, at kaffemaskinen skal renses og afkalkes – og grunden til, at vi sender dig jævnlige påmindelser om, at det er tid til en rens. Klik her for at tilmelde dig.

Klik her for at tilmelde dig.

Jævnlig rengøring giver bedre kaffe

Små partikler fæstner sig og aflejres i vandtanken og rørene. Så smager kaffen anderledes. Aflejringen sker gradvist, så du mærker det måske ikke på smagen. Kaffen fra en tilkalket kaffemaskine smager bittert, uanset hvor meget kaffeposen lover en "frugtagtig og aromatisk smag". 

Rengøring bevarer kaffemaskinen

Din kære Moccamaster er glad for jævnlig pleje med rensemiddel. De samme aflejringer, der kan give smag til kaffen, vil lidt efter lidt bremse vandgennemstrømningen og kan i værste fald skabe et varmeproblem i maskinen.

Det betyder både, at kaffen flyder langsommere, at temperaturen på den færdige kaffe bliver lidt lavere, og at kaffemaskinen støjer mere.

I værste fald kan aflejringerne få kaffemaskinen til at holde op med at virke. Hvis din maskine holder op med at fungere, fordi den ikke er blevet afkalket, får du ikke dækket reparationsomkostningerne af garantien.

Få en påmindelse, når det er blevet tid til at rense din Moccamaster

For at gøre det nemt at huske at rengøre din kaffemaskine tilbyder vi gratis påmindelser. Så får du en e-mail én gang om måneden. Den indeholder også nyttige tips og artikler om, hvordan du brygger endnu bedre kaffe.

Registrér dig her, og få gratis påmindelser.

Kaffeinspirasjon

Lær mer om Moccamaster