Uanset om der er indtørrede kafferester på undersiden af kanden og på varmepladen, eller om hele kaffemaskinen trænger til en omgang, er det nemt og hurtigt at gøre en Moccamaster ren. Gør ikke kaffemaskinen ren, mens den er varm. Kaffemaskine, ledning og stik må aldrig nedsænkes i vand eller andre væsker.

Vi anbefaler, at løsdelene vaskes op i hånden og ikke i opvaskemaskinen. Glaskanden tåler ikke maskinvask. Selvom det kan være fristende, bør du ikke rengøre glaskanden med slibende rengøringsmidler, ståluld eller lignende materialer. Plastdelene holder længere, hvis du vasker dem i hånden og ikke i opvaskemaskinen.

Læs her, hvordan du gør kaffemaskinen ren

Følg disse trin

- Tag stikket ud af stikkontakten.

- Fjern alle løse dele: Glaskande, låg til kande, låg til vandbeholder, udløbsrør, filterholder og låg til filterholder.

- Læg glaskanden og alle de andre løse dele i en stor skål.

- Fyld skålen med varmt vand og et mildt opvaskemiddel, så vandet dækker alle de løse dele. Lad delene ligge i sæbevandet i 5-10 minutter. Imens kan du vaske resten af kaffemaskinen af udvendigt.

- Indtørrede kaffepletter på varmepladen kan tørres af med en let fugtet klud. Aftør forsigtigt  bracketten, som filtertragten står på, med den fugtige klud. Undgå at lægge tryk på bracketten, da den kan blive ødelagt.

- Aftør resten af kaffemaskinen udvendigt med den fugtige klud, og tør gerne efter med en tør og ren klud.

- Tag de løse dele op af sæbevandet, og skyl dem grundigt af under rindende, lunkent vand, indtil alle sæberester er fjernet. Tør delene af, og sæt dem tilbage på kaffemaskinen.

Nyd synet af en skinnende ren Moccamaster!

Kaffeinspiration

Lær mere om Moccamaster